| |
Bal inzyniera-inzynieria srodowiska-kupujemy oceny |
|
rozwiń wszystkie »
Strona: 1 - 20 ( 24), : 1 2 ... z 2 » | |
oczko 2012-01-22 00:15:14 Bal inzyniera - ciekawa sprawa, jesli ktos ma 100zl + kreacje na zabawe. Catering z Jeffersona, fontanna czekolady, oprawa muzyczna i wiele innych atrakcji. Oceniam to wydarzenie na bardzo pozytywne, ... |
| |
oczko 2012-01-22 00:15:14 Bal inzyniera - ciekawa sprawa, jesli ktos ma 100zl + kreacje na zabawe. Catering z Jeffersona, fontanna czekolady, oprawa muzyczna i wiele innych atrakcji. Oceniam to wydarzenie na bardzo pozytywne, tylko jest pewne ALE. Wiele osób wybierała się tam dlatego, żeby uzyskać jakieś bonusy na uczelni! Znaleźli się tacy wykładowcy, którzy wprost nalegali by iść na to, bo dostanie się np. ZALICZENIE z jakiegoś przedmiotu, pytania do przodu na egzaminie, gratisowe punkty na wejściówkach, no i oczywiście inne traktowanie uczestników tego \\\"kabareciku\\\". To jest nieuczciwe i wręcz chore. Niektórzy prowadzący zajęcia kwitują takie sytuacje słowami: pieniądz rządzi światem albo sprawiedliwość można znaleźć tylko w jednym miejscu.. w słowniku na litere S. To tylko świadczy o poziomie, że nie potrafią reklamować dobrych imprez i wręcz wyłudzają uczestników i wjeżdzają im na psychike i potrfel. Czy u Was na innych wydziałach też są takie akcje? Muszę pisać oczywiście anonimowo, bo jakby jakimś cudem wyszło kto to oficjalnie pisze, to miałbym prawdopodobnie przechlapane. Kolejna chora sprawa - a później się dziwic, ze malo kto chce sie angazowac w co kolwiek, jak tu takie uklady sa i jak sie cos powie oficjalnie, to beda gnoic. |
| |
~pytanie 2012-01-22 00:31:41 A to z każdego roku i wydziału można iść na ten bal inżyniera? Kiedy to jest, gdzie i gdzie się zapisywać? |
| |
~oczko 2012-01-22 10:16:28 Bal odbył się 20.01 dla wydziału Inżynierii Lądowej i Środowiska... to raczej nie miało wzbudzać entuzjazm :/ |
| |
~bzdura 2012-01-22 14:52:43 Według mnie trzeba mieć nieźle nakręcone w głowie aby wymyślać takie bzdurne domniemania, że idzie się na bal, by dostać zaliczenie:)Toż to wg mnie wprost pusta naiwność! |
| |
~malaga 2012-01-22 15:28:27 "oczko" co Ty za bzdury pleciesz. Byłam na tym balu, było super i nikt nie wymuszał na nikim uczestnictwa w tym wydarzeniu. Ludzi było mnóstwo, a te 100zł to grosze w porównaniu z wartością ... |
| |
~malaga 2012-01-22 15:28:27 "oczko" co Ty za bzdury pleciesz. Byłam na tym balu, było super i nikt nie wymuszał na nikim uczestnictwa w tym wydarzeniu. Ludzi było mnóstwo, a te 100zł to grosze w porównaniu z wartością imprezy, bo była dużo lepsza od większości Sylwestrów gdzie płaci się 200zł od osoby. Takie brednie są pewnie wynikiem zazdrości, bo inne wydziały nic takiego nie organizują. |
| |
~oczko 2012-01-22 16:27:43 do bzdura:
owszem byli tacy ludzie, co "zaliczenia" przewazyly nad podjeciem decyzji, to, ze u Ciebie bylo to niezauwazalne, to inna sprawa. Pusta naiwnosc? W tamtym roku dost... |
| |
~oczko 2012-01-22 16:27:43 do bzdura:
owszem byli tacy ludzie, co "zaliczenia" przewazyly nad podjeciem decyzji, to, ze u Ciebie bylo to niezauwazalne, to inna sprawa. Pusta naiwnosc? W tamtym roku dostawalo sie zaliczenie za udzial (nie wymieniam z czego), w tym roku jest podobnie. Nie spinajcie sie tak, ze bylo full osob, bo byly momenty, ze ich brakowalo.
do malaga:
nigdzie nie napisalem, ze ktos cos wymuszal (nalegac to nie wymuszac - kup sobie slownik). Nie sa to jakies grosze te 100 zl, za takie cos, tylko wlasciwie norma dla imprezy non profit ze sponsorami. Jesli tak nie uwazasz, to polecam ruszyc sie troche za zielona gore w glab Polski. Nie porownuj to do sylwestra, bo to inna data i inne nasycenie imprez, wynajmu itd. Mniejsza o ta impreze - byla bardzo dobra. Nie wiem komu mialbym zazdroscic jak jestem z tego wydzialu. |
| |
~student miłujący UZ:-) 2012-01-22 17:45:48 Ja Ci oczko wierze. Ja wiem,że na UZ dzieją się różne powiedzmy delikatnie "nieprawidłowe" rzeczy i dobrze, że się o tym mówi. Studenci są tu wykorzystywani w różnym "celu" a najmn... |
| |
~student miłujący UZ:-) 2012-01-22 17:45:48 Ja Ci oczko wierze. Ja wiem,że na UZ dzieją się różne powiedzmy delikatnie "nieprawidłowe" rzeczy i dobrze, że się o tym mówi. Studenci są tu wykorzystywani w różnym "celu" a najmniej się zwraca uwage na to, że ktoś przyszedł tu zdobywać wiedze a nie być w różny sposób wykorzystywany. W końcu taki student to dobry klient, a studia to dobry biznes i dochodzi na tym polu do nadużyć. Ja na początku nie zwracałam na to uwage, dopiero kiedy zostałam oszukana to już tak bezgranicznie nie ufam UZ-etowi i zwracam czujną uwage na to co mi się proponuje. A jeżeli chodzi o dochodzenie swoich praw, czy ewentualne postawienie się. Zapomnij. Tu nawet odwołanie zaadresowane do rektora nie trafia do jego rąk, nie mówiąc o jakiejkolwiek odpowiedzi ( a odpowiedź i tak zależy od tzw. "innych" czynników). Nie wiem czy na UZ kiedyś będzie tak normalnie, bez żadnych dwuznacznych sytuacji. Może jeżeli będziemy pewne rzeczy nagłaśniać, uda nam się coś poprawić, ale całkowicie wyeliminować niektóre patologiczne sytuacje na naszym Uniwersytecie...? To chyba jak walka z wiatrakami, choć nie możemy tracić nadzieji. Ja bynajmniej w 100% popieram i wspieram tych co o "problemach" mają odwage mówić głośno. Niestety UZ na takich bohaterów też ma przygotowane swoje antidotum...Ale wierze, że studenci się nie poddadzą, w walce o normalność na UZ, dla dobra nas wszystkich! |
| |
~czytający analizator 2012-01-22 17:53:55 student miłujący UZ:-) --- czy ty wiesz, co ty teraz pisujesz? Oficjalnie naruszasz dobra osobiste Instytucji Naukowej. W Polskim Prawie znalazł by się na to paragraf! Zastanów się zanim napiszesz! |
| |
~oczko 2012-01-22 18:23:13 do student milujacy UZ:
Fajny post ciesze sie rowniez, ze sa osoby, ktore maja cokolwiek do powiedzenia na ten temat i nie boja sie krytyki chocby nieoficjalnie.
do czyt... |
| |
~oczko 2012-01-22 18:23:13 do student milujacy UZ:
Fajny post ciesze sie rowniez, ze sa osoby, ktore maja cokolwiek do powiedzenia na ten temat i nie boja sie krytyki chocby nieoficjalnie.
do czytajacy analiator:
Nie widze tu nic co by naruszalo dobra osobiste instytucji naukowej. Wyrazanie opini nie jest zakazane. Owszem w indeksie masz adnotacje, ze nalezy szanowac wizerunek uczelni - w pelni sie z tym zgadzam, ale wypisujemy tego typu rzeczy, zeby calkiem nie "sciszyli" nas studentow na to co sie dzieje. To ma na celu poprawe pewnych zaburzen na uczelni. Co do przeplywu informacji typu odwolanie itd., to nie mam pojecia jak to funkcjonuje na UZ. Wiem tylko tyle, ze powinno byc to powszechnie dostepne, bo chyba fajnie zeby uczelnia wspolpracowala ze studentami. Np. na PWR to rektor ma nawet facebooka, po co? zeby byla latwiejsza komunikatywnosc. Jest jeszcze wiele innych przykladow dlaczego UZ jest troche cofniety. Nie raz juz sie spotykam, ze na rozne przedmioty trzeba brac skrypty z innych uczelni. Np. z budownictwa z AGH i wiele innych, tylko dlatego, ze sa tam opracowania zrobione estetyczniej, logiczniej i bardziej dostepnie. Ja sie pytam dlaczego UZ tak nie ma? Nie trzeba tu zadnych technologii, zeby cos takiego stworzyc, bo to troche wstyd korzystac z OPRACOWAN (jest opracowane wraz z bibliografia). Niektore wyklady to tez smiech na sali, lepiej edytuja je dzieciaki z gimnazjum niz wykladowcy. Brakuje nawet logo z UZ i przejrzystosci. Wiecej ambicji i sensu. |
| |
~student miłujący UZ:-) 2012-01-22 18:24:06 Oczywiście, że wiem co pisuje. A Ty "czytający analizatorze" skąd wiesz jakimi ktoś dysponuje argumentami i dowodami. Cóż
"czytający analizatorze", niektóre sprawy można &q... |
| |
~student miłujący UZ:-) 2012-01-22 18:24:06 Oczywiście, że wiem co pisuje. A Ty "czytający analizatorze" skąd wiesz jakimi ktoś dysponuje argumentami i dowodami. Cóż
"czytający analizatorze", niektóre sprawy można "zanalizować" również poza UZ-etem, żeby upewnić się odnośnie własnych opini. Na to student, inteligentna istota, przynajmniej, z założenia, czyż nie?:-) Nigdy nie wiesz na kogo trafisz, prawda życiowa jak z bombonierki Foresta Gumpa.... Wolność do wyrażania poglądów, oczywiście poparta prawdziwymi argumentami to chyba podstawy wolności i demokracji??? A ta z kolei powinna być podstawową wartością na Uczelniach? Więc w czym problem? W tym, że studenci widzą problemy i w sposób demokratyczny o nich mówią. I oby w sposób rozważny, można było do problemów studentów podejść, zamiast UDAWAĆ, że ich nie ma. Wierze,
że na UZ jest to możliwe, ważne by problemy chcieć dostrzec i ufam, że UZ będzie się rozwijać również w tym kierunku. A groźby, sankcje to nie jest dobry kierunek, jak uczy historia....
|
| |
~student miłujący UZ? 2012-01-22 18:30:22 Czy malkontentka "studentka" po zmianie nicka? |
| |
~Fiol 2012-01-24 22:13:00 Uzet nigdy nie wywierał na nikim presji:) wszystko jest dla ludzi, a wykladowcny i cwiczeniowcy sa ekstra, wystarczy tylko miec odrobine optymizmu w swoim sposobie bycia, nie pokazywac ze \"mam w... |
| |
~Fiol 2012-01-24 22:13:00 Uzet nigdy nie wywierał na nikim presji:) wszystko jest dla ludzi, a wykladowcny i cwiczeniowcy sa ekstra, wystarczy tylko miec odrobine optymizmu w swoim sposobie bycia, nie pokazywac ze \"mam wszystko w dalekim powazaniu\" zal mi ludzi, ktorzy krytykuja takie imprezy, nie cchiales?nie idz, po co sie zalisz na forum, co, zaliczenia dostac nie mozesz i teraz szukasz ostatnniej deski ratunku?forma desperatcji? w koncu toncu brzytwy sie chwyta |
| |
~Fiol 2012-01-24 22:13:53 TONĄCY* |
| |
~Student 2012-01-24 22:18:19 poznajesz na takich imprezach wykladowcow, bawisz sie z nimi, zagadujesz i to normalne ze poprzez bajer punktujesz, to nie Ameryka, niestety nie jestes Kolumbem :) ogarnij sie i nie bulwersuj :)wez si... |
| |
~Student 2012-01-24 22:18:19 poznajesz na takich imprezach wykladowcow, bawisz sie z nimi, zagadujesz i to normalne ze poprzez bajer punktujesz, to nie Ameryka, niestety nie jestes Kolumbem :) ogarnij sie i nie bulwersuj :)wez sie za nauke i nie szukaj dziury w calym |
| |
~oryginalny 2012-01-24 23:28:51 Jedynym mankamentem gali były nagrody w loterii, trafiła mi się 2 razy ulotka informacyjna która zapewne była rozdawana za darmo w celach promocyjnych...to już chyba bardziej wolałbym wygrać ołówek. |
| |
~czarna. 2012-01-24 23:32:25 Przepraszam nie macie innych zajęć ? Tylko wypisywanie głupot ? Była Gala kto chciał to był kto nie to nie ;) nie widzę tutaj żadnego problemu ;) |
| |
~Crosby, Stills, Nash & Young 2012-01-25 00:29:01 Taki Bal jest świetną okazją do przełamania ściany pomiędzy wykładowcą/władzami a studentem nawet jeżeli w grę wchodzi kuszenie różnego rodzaju ulgami w nauce, nie widze nic w tym złego bo co taki wyk... |
| |
~Crosby, Stills, Nash & Young 2012-01-25 00:29:01 Taki Bal jest świetną okazją do przełamania ściany pomiędzy wykładowcą/władzami a studentem nawet jeżeli w grę wchodzi kuszenie różnego rodzaju ulgami w nauce, nie widze nic w tym złego bo co taki wykładowca może zaoferować by zachęcić, kiedy relacje miedzy nim a studentem zamykają sie w sali wykładowej na pokazie slajdów i garstce studentów. Jeżeli dla kogoś bodźcem do pójścia na bal jest tylko i wyłącznie wyższa ocena to smutne bo nic nie wnosi więcej do atmosfery na danym wydziale tylko własny interes. NIe interesuje ciebie zabawa, ni cenisz sobie pogłębiania relacji z innymi studentami czy wykładowcami nie wchodzisz w to, PROSTE. Ale jak to przecież tak tego nie zostawię lepiej poślinić się nad klawiaturą i tu przytupnąć tam burknąć po cichutku w końcu jestem tak zbulwersowany. A annonymusi są teraz trendy |
| |
~Bez oka 2012-01-25 00:41:47 Cwaniak w necie, Cipa w świecie. Żałosny ludku jeżeli tak to Cie boli to powiedz to wykładowcy w twarz a nie zachowujesz się jak mała dziewczynka, która odstawiła tutaj niezły kabaret! Mały człowieczk... |
| |
~Bez oka 2012-01-25 00:41:47 Cwaniak w necie, Cipa w świecie. Żałosny ludku jeżeli tak to Cie boli to powiedz to wykładowcy w twarz a nie zachowujesz się jak mała dziewczynka, która odstawiła tutaj niezły kabaret! Mały człowieczku weź się w garść a jak nie to zacznij zbierać na następna Galę. Ciekawe czy dostaniesz za to jakieś bonusowe zaliczenie. Mam nadzieje, że pochwalisz się nim na tym forum. Do usłyszenia za rok! |
| |
~Czy te oczy mogą kłamać? 2012-01-25 00:50:29 Ej! z tego co wiem to od 4 lat studenci dostają wolną rękę do organizacji balu zawsze jakaś grupa ambitnych ludzi zbiera się zęby pozyskać dotacje od sponsorów i władz uczelni i dopiąć wszystko na ost... |
| |
~Czy te oczy mogą kłamać? 2012-01-25 00:50:29 Ej! z tego co wiem to od 4 lat studenci dostają wolną rękę do organizacji balu zawsze jakaś grupa ambitnych ludzi zbiera się zęby pozyskać dotacje od sponsorów i władz uczelni i dopiąć wszystko na ostatni guzik pod okiem wykładowców( wiadomo... piana party nie wypada zorganizować) Z roku na rok impreza nabiera coraz wyższej rangi i jest coraz bardziej nagłaśniana. Ci ludzie którzy to robią są twoimi kolegami reprezentują studentów w tym również ciebie! I wg ciebie to jest niesprawiedliwe, że wykładowcy dzięki pracy tych ludzie są skorzy wyciągnąć do "nas" studentów rękę i zaproponować oprócz wspaniałego balu dodatkowe przywileje? A zawsze byłem przekonany, że w naszym społeczeństwie częściej funkcjonuje zjawisko w stylu "Podasz pomocną dłoń a upierdolą Ci całą rękę" ALe najwidoczniej dzisiaj na widok tej pomocnej dłoni ludzie wolą sie krzywić bo tak łatwiej...
To byłem Ja... Jarząbek
|
| |
~kikus 2012-01-25 01:04:59 Naprawdę nie razi was to, że za obecność na płatnej imprezie daje się jakiekolwiek bonusy? ;p Podstawowa sprawa: z jakiej racji? Przecież to nie jest przejaw aktywności studenckiej ani czegoś podobneg... |
| |
~kikus 2012-01-25 01:04:59 Naprawdę nie razi was to, że za obecność na płatnej imprezie daje się jakiekolwiek bonusy? ;p Podstawowa sprawa: z jakiej racji? Przecież to nie jest przejaw aktywności studenckiej ani czegoś podobnego, co mogłoby być powodem do jakiejkolwiek nagrody. I nikt tu nie mówi, że bal sam w sobie jest zły, okej, fajna zabawa, integracja itp itd, ale osobiście również nie rozumiem idei dawania zaliczeń za obecność na takim wydarzeniu. |
Strona: 1 - 20 ( 24), : 1 2 ... z 2 » UZetka.pl nie bierze odpowiedzialności za treść komentarzy. UZetka.pl zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy niezgodnych z netykietą.
| |
|
|