| |
Już po marszu. 1,5 tys. ludzi |
|
rozwiń wszystkie »
Przeczytaj artykuł: Już po marszu. 1,5 tys. ludziStrona: 1 - 12 ( 12), : 1 ... z 1 | |
~RO205 2012-01-25 19:59:03 byłam na marszu. jednak zniesmaczyło mnie zachowanie niektórych uczestników. hasła mało kulturalne, petardy, strzelanie kulkami w policje i nawoływanie do zejścia na ulicę niezbyt dobrze wspominam. sz... |
| |
~RO205 2012-01-25 19:59:03 byłam na marszu. jednak zniesmaczyło mnie zachowanie niektórych uczestników. hasła mało kulturalne, petardy, strzelanie kulkami w policje i nawoływanie do zejścia na ulicę niezbyt dobrze wspominam. szkoda, że walcząc o słuszną i ważną sprawę zawsze znajdzie się ktoś, kto idzie tylko by zrobić głupie show. |
| |
~Widz 2012-01-25 20:27:21 Fakt, jeśli chce się już walczyć w słusznej sprawie, to hasła typu 'pie...lić ACTA' nie są zbyt wyrafinowane. A przecież jako naród mamy spore doświadczenia w protestowaniu, niestety na filmie nie wid... |
| |
~Widz 2012-01-25 20:27:21 Fakt, jeśli chce się już walczyć w słusznej sprawie, to hasła typu 'pie...lić ACTA' nie są zbyt wyrafinowane. A przecież jako naród mamy spore doświadczenia w protestowaniu, niestety na filmie nie widać tego... |
| |
~Robert Górski 2012-01-25 21:03:53 Na Reja faktycznie był incydent. Chłopak przez mały megafon zaczął nawoływać do pójścia jezdnią i używał wulgaryzmów. Nie reagował na upomnienia. Został już namierzony z imienia i nazwiska. Są świadko... |
| |
~Robert Górski 2012-01-25 21:03:53 Na Reja faktycznie był incydent. Chłopak przez mały megafon zaczął nawoływać do pójścia jezdnią i używał wulgaryzmów. Nie reagował na upomnienia. Został już namierzony z imienia i nazwiska. Są świadkowie, którzy chcą zeznawać w sprawie jego zachowania. Zadymiarz wytłumaczy się policjantom i prokuratorowi.
Ale ogólnie było spokojnie jak na 1500 osób :) |
| |
~oczko 2012-01-25 21:19:45 Ludzie jestescie niesamowici - w tak krotkim czasie zrobic taki manifest. Pomyslcie ile mozna zdzialac razem, nie tylko w sprawie akta. Troche wiecej kulturalnego przekazu zamiast "je### acta&quo... |
| |
~oczko 2012-01-25 21:19:45 Ludzie jestescie niesamowici - w tak krotkim czasie zrobic taki manifest. Pomyslcie ile mozna zdzialac razem, nie tylko w sprawie akta. Troche wiecej kulturalnego przekazu zamiast "je### acta". W kupie sila, kupy nikt nie ruszy! |
| |
~Lekarski 2012-01-25 21:42:56 O tych wulgaryzmach i ACTA była już mowa w skali ogólnopolskiej - bardzo dobrze że były "stosowane", to podkreśla wagę problemu i niezadowolenie społeczeństwa z działań Rządu. Mam jeszcze ta... |
| |
~Lekarski 2012-01-25 21:42:56 O tych wulgaryzmach i ACTA była już mowa w skali ogólnopolskiej - bardzo dobrze że były "stosowane", to podkreśla wagę problemu i niezadowolenie społeczeństwa z działań Rządu. Mam jeszcze takie ciche marzenie, żeby w przyszłości zorganizować podobna manifestację w sprawie rosnących cen, przede wszystkim paliw, bo to ile trzeba zapłacić za litr paliwa przy obecnych zarobkach to jest kpina i granie na nosie obywateli. Tak czy owak, doświadczenia bardzo pozytywne w związku z dzisiejszą pikietą, mnie się bardzo podobało, szczególnie skakanie ;) |
| |
~M 2012-01-25 22:01:52 Było super. Moim zdaniem co najmniej 2000-2500 ludzi jak nie więcej. Zresztą można policzyć na filmiku (tam gdzie maszerują pod muzeum) jak się komuś chce :P
Na takie manifestacje w sprawie ce... |
| |
~M 2012-01-25 22:01:52 Było super. Moim zdaniem co najmniej 2000-2500 ludzi jak nie więcej. Zresztą można policzyć na filmiku (tam gdzie maszerują pod muzeum) jak się komuś chce :P
Na takie manifestacje w sprawie cen paliw już bym nie liczył. Dziś było dużo młodzieży w wieku gimnazjalno-licealnym. Ceny paliw dotykają jednak starszej części tej grupy, czyli jakieś 1/3 - 1/4 tych osób, które tam były |
| |
~Lekarski 2012-01-26 01:15:47 Zwróć uwagę na to, że dziś przyszły osoby, które korzystają z facebooka. Mnie dwie osoby zaczepiły (kobiety ok. 40-50 lat) i pytały co to za zbiorowisko. Na pikietę odnośnie cen paliw, przy pomocy lok... |
| |
~Lekarski 2012-01-26 01:15:47 Zwróć uwagę na to, że dziś przyszły osoby, które korzystają z facebooka. Mnie dwie osoby zaczepiły (kobiety ok. 40-50 lat) i pytały co to za zbiorowisko. Na pikietę odnośnie cen paliw, przy pomocy lokalnych mediów moglibyśmy dotrzeć do dużo dużo większej liczby osób, a tym tematem na pewno zainteresowałby się każdy ;) |
| |
~Patrycja 2012-01-26 12:18:06 Wulgaryzmy były tak samo obraźliwe jak nazywanie internautów złodziejami i traktowanie obywateli przez rząd - nie liczą się z naszym zdaniem, co udowodnili dzisiaj w Tokyo. Więc sama wykrzykiwałam te ... |
| |
~Patrycja 2012-01-26 12:18:06 Wulgaryzmy były tak samo obraźliwe jak nazywanie internautów złodziejami i traktowanie obywateli przez rząd - nie liczą się z naszym zdaniem, co udowodnili dzisiaj w Tokyo. Więc sama wykrzykiwałam te hasła i jestem dumna z Zielonej Góry, że potrafiliśmy się zebrać tak licznie w zaledwie kilka dni, brawa dla organizatorów! |
| |
~bez cenzury 2012-01-28 13:31:21 Po prostu ludzie nie wierzą politykom i mają obawy co do narastającej tendencji do globalizacji interesów kreowanych przez rządy bogatych lub silnych państw oczywiście wbrew miliardom ludzi .Nie wierz... |
| |
~bez cenzury 2012-01-28 13:31:21 Po prostu ludzie nie wierzą politykom i mają obawy co do narastającej tendencji do globalizacji interesów kreowanych przez rządy bogatych lub silnych państw oczywiście wbrew miliardom ludzi .Nie wierzą politykom dlatego, bo to oni po części razem z bankami i spekulantami przyczynili się do kryzysu światowego i widma rozpadu UE Dość już propagandy niektórych nieobiektywnych i stronniczych mediów którzy mają wyprane mózgi lub są częścią układu i piorą mózgi innym podając rewelacje i niewłaściwie pojęte i zrozumiane oraz źle przekazane wydarzenia i sytuacje na świecie . Dlaczego za błędy rządzących narodami , brak profesjonalizmu , wyobraźni ,obłudę – mają płacić przeciętni ludzie którym coraz częściej w imię jakiś źle pojętych interesów lub dla grupy decydentów np. coś się zabrania i kontroluje czy wprowadza restrykcje oraz podaje się rewelacje często wyolbrzymione ,przekłamane w mediach lub w celu prania mózgów ,że restrykcje są to dla” dobra ludzi „. |
| |
~bez cenzury 2012-01-28 13:32:59 Problem jest także w tym,że program Acta pod hasłem prasowym „zemsta na złodziejach „nie będzie rozróżniał czy ktoś ściąga sporo filmów i utworów muzycznych w celu komercyjnym &... |
| |
~bez cenzury 2012-01-28 13:32:59 Problem jest także w tym,że program Acta pod hasłem prasowym „zemsta na złodziejach „nie będzie rozróżniał czy ktoś ściąga sporo filmów i utworów muzycznych w celu komercyjnym – od tego co to robi to z ciekawości ,okazjonalnie ,sentymentalnie ,przypadkowo a nawet jednorazowo .W razie wykrycia intruza ściągającego nielegalnie pliki kara pieniężna będzie surowa dla aktywnego wyrafinowanego pirata jak i dla tego co robi to sporadycznie czy z silnej pokusy posłuchania np. ulubionego zespołu w dodatku dla siebie . Tych pierwszych wyczynowych złodziei jest mniej można powiedzieć jak na lekarstwo a większość to właśnie tacy jak my przeciętni ludzie i korzystający z komputerów .Gdyby iść takim tropem rozumowania ponad 70 % młodzieży ,studentów i starszych melomanów prędzej czy później wyłapie system inwigilacyjny lub antypiracki a technicznie jest to możliwe i są do tego odpowiednie oprogramowania komputerowe w rękach aparatu restrykcyjnego . Inaczej pisząc w ponad 70% komputerów w kraju a jest ich kilka milionów – ktoś przynajmniej jeden raz podejrzanie słuchał muzyki . A laicy to nawet nie będą wiedzieć czy ściągnięty utwór muzyczny jest legalny czy nielegalny czy są to dinozaury rocka a system ich wyłapie i zasili kasę organizacji Acta . Będziesz wciągnięty jako intruz do kartoteki piratów . W Polsce jak wiadomo w kraju jeszcze niezamożnym takich pospolitych ściągaczy plików może być sporo i kara może być bardziej dotkliwa niż kupienie w sklepie zbyt drogiej dla naszego portfela płyty ,książki , filmu . A przy okazji cenzura internetu w przyszłości jest możliwa. |
| |
~włodek 2012-01-28 13:36:35 Nie tylko to podlega globalizacji złych zmian ?
GMO -żywność modyfikowania genetycznie to też narzucenie przez grupę zatwardziałych i bez wyobraźni decydentów tego co nie chcą miliardy ... |
| |
~włodek 2012-01-28 13:36:35 Nie tylko to podlega globalizacji złych zmian ?
GMO -żywność modyfikowania genetycznie to też narzucenie przez grupę zatwardziałych i bez wyobraźni decydentów tego co nie chcą miliardy ludzi ! |
| |
~Tavi 2012-01-28 16:48:02 wykop.pl/link/1023573/wlasnosc-intelektualna-nie-tylko-internet/ |
Strona: 1 - 12 ( 12), : 1 ... z 1 UZetka.pl nie bierze odpowiedzialności za treść komentarzy. UZetka.pl zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy niezgodnych z netykietą.
| |
|
|