Zaloguj się  
Login:
Hasło:

Informacje - Felieton  

"Mam dość całujących się gejów"
Dodano: 2009-04-17 13:42:47 przez: gregor
Rewolucja seksualna - tak mogę nazwać zjawisko, z którym obecnie mamy do czynienia. Seksualność jest tym, co stanowi o istocie człowieczeństwa. Przyjmujesz coś za oczywiste - jesteś cool, zaprzeczasz - jesteś niby-człowieczkiem żyjącym w średniowieczu.

Fot. Johnny Magnusson / www.sxc.hu
Człowiek człowiekowi wrogiem tylko dlatego, że ma preferencje…inne niż większość czytamy w artykule niejakiej Zabuchny http://interia360.pl/moim-zdaniem/artykul/homoseksualizm-homofobia,20106 dużo myślałam na temat tego, co autorka chciała nam przekazać oraz nad wnioskami, które wyciąga.

Temat homoseksualizmu stał się w ostatnim czasie niejakim wyznacznikiem tego, kim jesteśmy. Orientacja seksualna jest dziś tym, co człowieka określa jako człowieka właśnie. Nie zgadzam się z tym, że każdego, kto nie uznaje tej orientacji, jako zupełnie naturalnej skreśla się na dzień dobry, przyszywając mu łatkę faszysty, rasisty, homofoba i innych takich.

Nie zgadzam się z takim podejściem! Mam prawo mieć pogląd inny niż ten, jakoby każdy mógł sobie w społeczeństwie swoją rzepkę skrobać! Czy oznacza to od razu, że chciałabym wszystkich gejów i lesbijki w komorach gazowych pozamykać? Ależ oczywiście, że nie!

Przyjmuję do wiadomości, że WHO pewnego pięknego dnia uznała, że homoseksualiści nie wykazują żadnych zmian w obrębie rozwoju psycho-fizycznego i dlatego wykreśliła go z listy chorób. Przyjmuję to do wiadomości, nie drążę tego,  jakie lobby oddziaływało na czyje decyzje, bo odpowiedzi najprawdopodobniej nie uzyskam. Skupiam się raczej na tym, co mi dano, czyli własnej inteligencji i możliwości percepcji, zastanawiam się więc nad sensem istnienia tego świata i do jakich dochodzę wniosków?

Istnienie związków homoseksualnych w naturalny sposób wyklucza rozwój społeczeństwa.

Mało tego, poza tym, że nie wpływa na rozrost, powoduje zmniejszanie się populacji, nie słyszałam bowiem, by dwójka panów spłodziła sobie dzieci… poza niedawnym incydentem, który mieliśmy okazję  oglądać, kiedy to pewien pan/pani odłożył/a na chwilę przyjmowanie hormonów. Ok., ktoś mi zarzuci teraz homofobię w rozmiarze xxl, bo się czepiam, bo całe zło tego świata zrzucam na gejów i lesbijki. Ktoś mi zaraz odpowie, że przecież wiadomo - dochodziłoby po prostu do zapłodnień in vitro i byłoby po sprawie. Wilk syty i owca cała.

Dochodzimy więc do momentu, w którym dzieci rodzą się poprzez sztuczne zapłodnienie. Nie wiemy, kto jest ojcem danego dziecka, znamy jedynie matkę. Mija kilkadziesiąt lat, mamy pokolenie dzieci, które nie znają swoich korzeni, łączą się ze sobą w pary. Ile jest  związków, w których brat i siostra postanawiają się z sobą połączyć? Brat i siostra, siostra i siostra, brat i brat... Nie od dziś wiadomym jest jakie są rezultaty współżycia osób bliskiego pokrewieństwa, połączenie kodów dna takich osób jest niebezpieczne dla zdrowia i życia ich potomstwa. Inną sprawą, poza tą czysto biologiczną,  jest kwestia moralna związku dwójki takich osób. Możemy tu mówić o braku odpowiedzialności, bo przecież nie zdają sobie oni sprawy ze stopnia pokrewieństwa. Kto zatem ponosi tę odpowiedzialność? Czy tak trudno posunąć się w temacie odrobinę dalej i wysnuć wnioski? To my jesteśmy odpowiedzialni, bo pozwalamy, by takie sytuacje mogły zaistnieć.

To jeden z przykładów na to, jak może wyglądać nasz świat kiedy uznamy, iż homoseksualizm jest czymś naturalnym, bez prób wyjaśnienia tego, czy jest to choroba, czy też nie.

Adopcja? Dlaczego nie?

Druga sprawa, to podświadome przeświadczenie społeczeństwa, że jednak coś jest na rzeczy, bo jak inaczej wytłumaczyć fakt, że mimo, iż wielu z nas przyjmuje możliwość istnienia takich związków, kategorycznie sprzeciwia się możliwości adopcji przez nich dzieci. Gdzie się podziała logika? Poszła w las, widocznie coś wzbudza w nas obawy, czegoś się boimy nie pozwalając gejom i lesbijkom adoptować dzieci. Czego zatem się boimy?

Jesteśmy zwyczajnymi ludźmi – zachowujmy się jak zwyczajni ludzie.

Homoseksualiści wołają o akceptację, równouprawnienie, tolerancję… jak mam im to zagwarantować, widząc obsceniczne hasła na transparentach, patrząc na wyzywające zachowania, z którymi spotykam się dość często, ponieważ chwilowo nie mieszkam w Polsce. Widzę, że geje i lesbijki próbują na siłę udowodnić światu, że potrafią się kochać, pokazują nam publicznie swoją seksualność, a co, jeśli ja nie mam ochoty tego oglądać?, co jeśli drażni mnie widok gry wstępnej dwójki gejów na jednym z hiszpańskich lotnisk? Być może to zbieg okoliczności i takie same widowiska urządzają osoby heteroseksualne, a mnie nie dane było po prostu ich ujrzeć. Mam jednak prawo do wyciągnięcia własnych wniosków w tej kwestii, choćby cały świat próbował mnie przekonać do innych – mam zmysły, którymi poznaję i oceniam świat.

Czyli, że jednak można?

Faktów się nie "odfakci", znane są przypadki osób, które były czynnymi homoseksualistami, a dziś mówią otwarcie o tym, że się wyleczyły. Co słyszę mówiąc o tym głośno – śmiech na sali proszę państwa, to naciągane historie przecież. Dlaczego – ponawiam pytanie, dlaczego ja mam bezkrytycznie przyjmować wszystko, a mnie się odmawia choćby prób zagłębienia w temacie? Dlaczego gorliwi obrońcy haseł o naturalności skłonności homoseksualnych nie wiedząc, co odpowiedzieć, kiedy mówię o historiach takich jak ta, opisywana przez Richarda Cohena w "Wyjść na prostą” reagują śmiechem, bądź anty-katolickimi hasłami pod moim adresem?, natomiast, gdy jakaś Pani rzuca twierdzenie, jakoby elektrowstrząsy nie leczyły homoseksualizmu, wierzy się jej bezkrytycznie i zamyka temat - ekektrowstrząsy nie pomogły, więc nic nie pomaga.

Kościół = homofobia?

O ile potrafię zrozumieć, skąd bierze się agresja skierowana do zwykłych obywateli nie sławiących idei związków homoseksualnych, o tyle nie rozumiem tych, które odnoszą się do Kościoła.

Opinie, jakoby szerzył on nienawiść, nawoływał z ambon do wrogości wobec tej grupy ludzi! Żenują mnie takie teorie! Dlaczego wypowiedzi jakichś chorych jednostek traktowane są jako wytyczne Kościoła w sprawach moralności!  Dane mi było przebywać 5 lat w środowisku nazwijmy to – katolickim. Spotkałam się z różnymi stanowiskami odnoszącymi się do kwestii homoseksualizmu, jedno, co je łączyło to fakt, iż wszyscy, jak jeden mąż uważali, że nie należy potępiać ludzi za to, co robią, lecz to, co robią. Tym bardziej dotyka mnie osobiście, to co pisze autorka.

Ustalmy jedno – kościół uważa AKT SEKSUALNY OSÓB TEJ SAMEJ PŁCI za grzech, podobnie jest z aktem seksualnym osób różnych płci – przed ślubem. Skąd więc ta agresja? Kościół potępia tak samo homoseksualistów jak i hetero – to w razie, gdyby ktoś miał wątpliwości.

Być może jesteśmy jeszcze na początku drogi i potrzeba nam nowych pojęć, gdyż na dzień dzisiejszy możemy mówić jedynie o zwolennikach i homofonach. A gdzie miejsce dla mnie? Dlaczego wmawia mi się fobię, podczas gdy do nikogo nie zieję nienawiścią? Czy nie mam prawa czuć się w tej sytuacji osobą pokrzywdzoną? Gdzie jest w tym, jakże wyzwolonym i otwartym świecie miejsce dla mnie? Konstytucja gwarantuje mi wolność wyznania, poszanowanie moich przekonań? Czy wszyscy zdają  sobie z tego sprawę?

Jestem matką dwójki dzieci, jeszcze małych, lecz za kilka lat zaczną się pytania, o świat, o ludzi i życie. Chciałabym, żeby szanowali każdego człowieka, bez rozróżniania płci, rasy, narodowości, po prostu za to, że jest człowiekiem. Nie chcę im narzucać tego, jak mają widzieć świat, chciałabym, aby sami go sobie opisali, a jeśli dojdą do wniosków podobnych do moich, chciałbym również, aby nie byli dyskryminowani jako ludzie tylko dlatego, że nie uznają homoseksualizmu jako całkowicie naturalnej orientacji! 

Autor: interia360.pl / Papilio

Zobacz także:   Reklama:
Do czego służy dzisiaj tablica?
Piraci! 3D
Dobra książka to rodzaj alkoholu
Smaki Zielonej Góry - Mocca Cafe
Smaki Zielonej Góry - Caffe Rosa

Wasze komentarze  

~hetero 2009-04-21 16:56:05
Nie zwróciłaś uwagi, że ich też mogą drażnić obsceniczne zachowania heteroseksualnych ludzi? Konstytucja nie tylko Tobie daje wolność poglądów i poszanowanie przekonań.
Co do tego co powiedział...

~panek 2009-04-22 19:57:29
Gej - facet który uważa że wsadzanie drugiemu facetowi sisiora do dupy jest normalne. wiecej mi nie trzeba.

~one2 -> panek 2009-04-25 14:17:26
nie będziemy ci tu przedstawiały całej informacji zawartej w internecie na ten temat, jak byś się doszkolił to wiedziałbyś czym jest homoseksualizm, a nie tylko prostackimi tekstami się popisujesz...

~panek 2009-04-25 14:37:17
ale czy tym co napisałem nie jest również? Owszem jest i temu zaprzeczyć sie nie da. Teraz ja czuję się dyskryminowany - rządam tolerancji dla ludzi myślących normalnie. Jak tak dalej pójdzie to za ki...

~panek 2009-04-25 14:39:00
sory poprawka - żądam przez "ż" :)

~apboo 2009-04-27 16:07:00
Hetero - czy pedały (nie piszę "gej", bo dla mnie pedał to pedał i nie będę się bawił w "polityczną poprawność") w tym kraju nie mają takich samych praw jak inni? Czy zabrania im s...

~Taki jeden:) 2009-04-27 19:33:20
apboo, a widziałeś kiedyś, aby dwóch facetów w miejscu publicznym pruło sobie zwieracze? Szczerze mówiąc w życiu nie widziałem, aby 2 facetów się całowało w miejscu publicznym, a co dopiero "pruł...

~one2 2009-05-01 07:25:31
Panek, chłopcze czy ty w ogóle wiesz o czym mówisz? zastanawiasz się czasami nad swoimi stwierdzeniami, zaściankowymi i mało twórczymi, wyolbrzymianie sytuacjo nie zmieni poglądów ludzi myślących, sam...

~apboo 2009-05-02 12:44:29
Widzę, że Taki Jeden, jak przystało na obrońcę pedałów, sięga trochę za wysoko. Dlaczego tak się burzysz, gdy krytykowany jest pedał (coś, co nazywasz "nowym", czy "innym"), jednoc...

~Taki jeden 2009-05-02 20:29:43
Twoje argumenty są niewystarczające i poza tym nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Jak dla ciebie każdy kto nie chce obijać mordy "pedałom" na ulicy to gej to brawa dla Ciebie. Co za różnica ...

~hetero 2009-05-02 22:17:56
~apboo = UPR :-) faszystowskie gowno

~Taki jeden 2009-05-02 23:12:59
tylko bez wyzwisk, besztam Cię ~hetero:P

~Gej 2009-05-03 01:06:38
Mediom, politykom, kościołowi, pruderyjnym paniom ze sklepu, zebrało się ostatnio na częste poruszanie "problemu", jakimż jest odmienna orientacja seksualna. Chłopczyk lubiący dziewczynkę, n...

~Taki jeden 2009-05-03 11:24:38
Chodzi o to, że większość ludzi uważa, że gej to taki typowy "pedałek" ubierający się na różowo, milion cekinów i świecidełek, obcisłe koszulki i niepotrzebne krawaciki, z obowiązkową wymyśl...

~nie wiadomo kto 2009-05-03 19:57:28
Ja mam w domu chomika - bardzo chcisałbym się z nim kochac (w d*** rzecz jasna) ale boje sie co powiedza ludzie więc sie nie odkrywam. Kim jestem?

~felek 2009-05-03 21:10:01
geje to e

~sekkmet 2009-05-03 21:59:56
Nigdy nie rozmawiaj z debilem, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Dwóch homoseksualistów kochających się analnie to zło, ale para heteroseksualna ...

~ja 2009-05-03 22:19:54
a jak to robią lesby bo mnie to ciekawi? sekkmet ładnie przyrtaczasz czyjeś słowa - sam cos wymyśl. I nie pisz ogólnie co ktos (nie wiadomo kto) myśli. Ja nie popieram za przeproszeniem zadnego dupoko...

~hetero 2009-05-04 07:36:07
dlaczego wszystko sprowadzacie do seksu? Czy nie istnieje poza nim nic innego? Czy musi on byc podstawa zwiazku?

~nikt 2009-05-05 00:32:13
Nie akceptuję dwóch panów całujących publicznie, nie akceptuję dwóch pań całujących się publicznie, nie akceptuję pana i pani całujących się publicznie, bo to nie są rzeczy, które powinno się robić pu...

~. 2009-05-05 13:48:40
koniowi pan to tłumacz :)

~apboo 2009-05-21 17:57:08
"~hetero 2009-05-02 22:17:56
~apboo = UPR :-) faszystowskie gowno" - miło widzieć przykład tolerancji.

"Hipokryzja...
Faszyzm też nie przyjmował do wiadomoś...

~:) 2009-05-23 23:17:52
Bo walą się w w d*** jest od srania

~:) 2009-05-23 23:18:31
Cenzura jakaś - powtarzam - BO WALĄ SIĘ W DU.PĘ A DUPA JEST OD SRANIA

~hetero 2009-05-24 11:46:58
faszyzm nalezy zwalczac

~jatoja 2009-05-24 12:30:35
zwalczac to nalezy szwabow

~ramzes 2009-08-04 18:30:18
Nazwanie geja gejem to obraza-śmieszne. to ja sąd już nie będce nazywał sądem tylko ..................."przemilcze"
pewnie dojdzie do tego że za nazwanie kogoś po nazwisku będzie kara...

~panek2 2010-08-21 11:51:36
Hetero - facet który uważa że wsadzanie kobiecie sisiora do cipy jest normalne. wiecej mi nie trzeba.

~non 2010-08-21 12:02:32
Po to kobieta ma cipe.... ale skad ty mozesz wiedziec "co, gdzie i po co..."

~panek2 2010-08-21 15:35:59
a facet po to ma d*** ;-)
Dla mnie odrażające jest jak widzę całujących się faceta i kobietę - fuj!

~Robert 2010-08-21 16:54:13
Każdy z nas ma swoje poglądy i swoje przekonania jakimi żyje. Też szykanowałem „gejów”, do momentu, kiedy zorientowałem się, ze żyją w moim środowisku. Ukrywają się, bo boją się ta...

~intelektualista 2011-02-04 03:03:52
polecam obejrzeć film Agora. od wieków ludzie mówią, co jest normalne, co nie jest. a przecież każdy ma prawo do swojego szczęścia, jeśli tylko nie krzywdzi nikogo. i co mnie obchodzi to, czy ktoś ma ...

~melter 2011-02-04 15:13:10
Nie mam zupełnie nic przeciwko parom homoseksualnym. Nawet niech się tam całują na ulicy. I geje i lesbijki. Całujące się kobiety to w ogóle nic dziwnego, zdarza się nawet kobietom heteroseksualnym, w...

~Alex 2011-02-06 22:50:24
One2 widzę, że dość negatywnie oceniasz facetów. Jakieś nieszczęśliwe przeżycia? Nie rozumiesz, że czego wynika niechęć facetów do gejów mimo, że nie mają nic przeciwko lesbijkom. Faceci nie lubią gej...

~do alex 2011-02-06 23:58:49
to tak samo jak najebany koles podbija do mnie na imprezie czy tam w barze, nie ciagnie mnie do niego, w ogole, nie przyszlam na podryw, tylko zeby sie zreserowac, a on tez chce mi cos wsadzic. to to ...

~spikain 2011-02-07 01:45:45
/\\ swoim argumentem właściwie popierasz to, co pisze Alex, mało tego, mówisz mu, że dobrze go rozumiesz i wiesz co czuje ;D

~do alex 2011-02-07 12:03:09
swoim argumentem popieram to, że Wasz podgatunek taki jest(nie wiem jakiego określenia tu użyć, nachalny, dążący do umoczenia), więc niech się chłopcy nie dziwcie.

~spikain 2011-02-08 11:35:02
nawet nie chce mi się z tą sączącą się pogardą dyskutować, żyj w swoich przekonaniach

~ja 2011-02-08 12:08:10
to po co udzielasz się na forum?

~spikain 2011-02-08 13:40:56
Wypowiedzialem sie, zanim wiedzialem, ze rozmowca twierdzi, ze lepiej ode mnie zna moja nature, paradoksem jest, ze w takim temacie. Z ludzmi uprzedzonymi i kurczowo trzymajacymi sie swoich stereotypo...

~UpStair 2011-02-08 17:36:26
Ewolucja wykształciła nas tak a nie inaczej. Drąga nie wkłada się tam, skąd wylatują przetrawione resztki jedzenia wraz z płynami z wnętrza organizmu (zarówno osobie tej samej płci jak i płci przeciwn...

~ja 2011-02-08 18:10:59
rzeczywiście szkoda rozmawiać.

~man 2011-02-09 12:38:04
@UpStair, z przykrością przeczytałem twoją wypowiedź. Gej, lesbijka, itp. mają takie samo prawo do normalnego życia jak my, osoby heteroseksualne.
Homoseksualizm to nie choroba, wbrew temu co...

~ozi 2011-02-09 13:47:43
Przeciętny gej - rabuje mężczyzn i dzieci, gwałci dobytek, rozsiewa HIV i sraczkę, straszy bydło, kwasi mleko, zionie ogniem, pluje jadem, rzuca klątwy, plącze kable, wywołuje susze, sprowadza burze z...

~R. 2011-02-09 13:53:34
zapomniałeś napisać, że są jeszcze odpowiedzialni za koklusz ! :O

~spikain 2011-02-09 15:09:34
i próchnicę

~R. 2011-02-09 15:13:38
poprawiam się i dodaję: odpowiedzialność za zorze polarne, rdzewienie miedzianych dachów, dziurę budżetową, strajki pielęgniarek i zanieczyszczenie rowów melioracyjnych:P

~norma 2011-02-09 16:04:44
Takie artykuły to sobie piszcie do "bravo".
To jest choroba!

~me 2011-02-09 18:36:03
@norma, chory to jesteś ty i twoje zaściankowe poglądy

Aby zobaczyć więcej komentarzy, przejdz do forum »

UZetka.pl nie bierze odpowiedzialności za treść komentarzy. UZetka.pl zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy niezgodnych z netykietą.

Podpis:
Treść komentarza:
Wpisz w poniższe pole słowo INDEX aby dodać komentarz

Informacja imprezowa  
     Galeria  
     Forum  
Studia w Zielonej Górze » [15]
POMOGĘ korepet.,pisanie prac,programów,sprawozdan » [279]
Kosmos na deptaku- Space Day 2012 » [3]
Miss Studentek. Katarzyna i Stella » [23]
Dobra książka to rodzaj alkoholu » [1]
     Ogłoszenia  
Księgarnia Matras (2012-05-22)
Serwis Monitorów , Telewizorów LCD (2012-05-22)
X - BOX tanio !!! (2012-05-21)
NOWA Klawiatura multimedialna MEDION. (2012-05-21)
PANASONIC KINO DOMOWE MODEL SC-PT350W 500 WATT (2012-05-21)

O portalu   Reklama   Patronaty   Regulamin   Kontakt   RSS