| |
Najlepsze i najgorsze Pizze w Zielonej Górze ! |
|
rozwiń wszystkie »
Strona: 1 - 20 ( 73), : 1 2 3 4 ... z 4 » | |
Biszczu 2009-01-02 09:34:15
Pozwolilem sobie stworzyć taki maly ranking lokali z Pizza w Zielonej Górze:
Pizzeria Maurizio - maly lokal zaledwie 4 stoliki. Pizza smaczna z bardzo dobrym sosem czosnkowym,... |
| |
Biszczu 2009-01-02 09:34:15
Pozwolilem sobie stworzyć taki maly ranking lokali z Pizza w Zielonej Górze:
Pizzeria Maurizio - maly lokal zaledwie 4 stoliki. Pizza smaczna z bardzo dobrym sosem czosnkowym, duży wybór pizzy i cena bardzo przystępna (chyba najtańsza w mieście) za 26 cm placi się ok. 13 zl. Brak dowozu na telefon
Pizza Pi - moim skromnym zdaniem najlepsza pizza w Zielonej Górze - bardzo duży wybór tyle, że dość drogo ok. 20 zl za pizze. Lokal maly ale bardzo przyjazny z oryginalną obslugą. Pizze robi przeważnie wlaściciel ze skladników oryginalnych (prawdziwy sos pomidorowy, a nie ketchup), prawdziwa pizza. Sos wyśmienity nie jakiś tam majonezowy z czosnkiem w proszku =-) Brak dowozu na telefon. OSOBIŚCIE BARDZO POLECAM !!!
CooltPizza - możliwość wybrania dużej pizzy podzielonej na dwie części z różnymi skladnikami. Pizza dość dobra, ale czasami trafia się tzw. gumowe ciasto. Nie polecam brać pizzy z owocami morza - czuć mulem =-). Pizza duża to koszt ok 25 zl. Dowóz owszem ale minimum trzeba czekać godzinę.
DaGrasso - sieciówka jak McDonald i pizza taka sobie, niespecjalnie dobra ale też nie najgorsza, jadlem gorsze =-). W ZG dostępne są dwa lokale. Pizza duża 42 cm za ok 22 zl.
Koloseum - pizza dobra na dobrym sosie z oryginalnymi dodatkami. Ciasto nie jest gumowe ale lepiej zjeść jak jest ciepla, jak wystygnie pizza traci swój smak. Koszt dużej pizzy to ok. 26 zl. Dowóz na telefon ale ok godz. trzeba czekać.
Papa Pizza - pizza wypiekana w piecu opalanym drewnem co czuć w jedzeniu. Bardzo smaczna. Na stolikach do woli można polewać sobie pizze sosem z pietruszką, co daje specyficzny i wyjątkowy (jedyna taka pizza w mieście) smak. Minus jest jeden jak dla mnie, mianowicie za oszklonymi drzwiami jest PUB i pizzeria wygląda czasami jak bar szybkiej obslugi. Dowóz na telefon jest, ale platny.
Roma - dobra pizza z serem mozzarella (nie serem z Tesco jak np w innych pizzeriach). Duży wybór pizzy w cenie ok. 15 zl. Lokal ciekawy, ale malo w nim miejsca. Dowóz na telefon owszem jest, ale przy dwóch pizzach i dowozie koszta to ponad 40 zl - trochę drogo. Mimo wszystko pizza bardzo smaczna
Wenecja - dobra pizza z dużym wyborem skladników. Koszt dużej pizzy to ok 15 pln. polecam rozlożone Calzonne z podwójnym serem i podwójnym oregano =-). Dowóz na telefon owszem, ale platny.
Pizza Taxi - hmmm, pizza taka sobie moim zdaniem nic nadzwyczajnego. Pizza TYLKO na dowóz. Nie mają strony w internecie co niestety utrudnia do niej dostęp, a przydalaby się z menu.
Mafia - najgorsza pizzeria w mieście. Pizza gruba na gumowym cieście, zamiast szynki trafia się mielonka, sosy rozwodnione (jakby barwione majonezem lub ketchupem), obsluga czasami nieprzyjemna. Dowóz za darmo, ale czekać trzeba bardzo dlugo. Mi zdarzylo się czekać ponad dwie godziny.... NIE POLECAM !!!
Dominium - bardzo smaczna pizza jak na sieciówkę. Dośc dobry wybór pizzy a XXL to koszt ok. 35 zl. Jest fajna promocja przy zamówieniu na telefon pizzy XXL gratis możemy sobie wybrać drugą mniejszą pizze za darmo. Jak macie urodziny pokazujecie doówd osobisty i dostajecie pizze za darmo =-). Osobiście jak na sieciówkę to polecam =-) |
| |
~zgreg 2009-01-02 10:29:54 Maurizio, Papa Pizza, Pizza Taxi, |
| |
~Traveler 2009-01-02 12:06:12 kiedyś Napoli. teraz koniecznie Pi. świetnie zrobiona, chociaż menu mogłoby być bogatsze. Taxi tylko w wyjątkowych okolicznościach:D Da Grasso da radę, ale tylko na miejscu,bo dowożą z reguły zimną. M... |
| |
~Traveler 2009-01-02 12:06:12 kiedyś Napoli. teraz koniecznie Pi. świetnie zrobiona, chociaż menu mogłoby być bogatsze. Taxi tylko w wyjątkowych okolicznościach:D Da Grasso da radę, ale tylko na miejscu,bo dowożą z reguły zimną. Mafia do dupy, podobnie Koloseum i Wenecja. Papa spoko, ale nie działa w poniedziałki i nie ma sosu pomidorowego. Roma... dobrze, ale faktycznie drogo. Coolt - żenada. Dominium próbowałem i innych miastach i bez rewelacji. pizza słaba, ale inne dania jak najbardziej ok. w Maurizio jeszcze nie byłem
|
| |
~Pizzerka :) 2009-01-02 12:30:14 W "UZetce" są kupony na gratisową colę w Maurizio, ale oni nie dowożą, trzeba się przejść. Warto sprawdzić choć raz i wyrobić sobie zdanie. Najlepsza jest faktycznie Pizza Pi, zgadzam się z ... |
| |
~Pizzerka :) 2009-01-02 12:30:14 W "UZetce" są kupony na gratisową colę w Maurizio, ale oni nie dowożą, trzeba się przejść. Warto sprawdzić choć raz i wyrobić sobie zdanie. Najlepsza jest faktycznie Pizza Pi, zgadzam się z przedmówcami :) Dominium wg mnie super, też byłam w innych miastach i daje radę. Przede wszystkim dobrze, ładnie podane. Nie lubię jeść z papieru, wolę prawdziwe talerze, nawet pod pizzę:) Da grasso... sama nie wiem, mnie się zdaje, że tam każda pizza tak samo smakuje... |
| |
~Biszczu do Pizzerka 2009-01-02 12:33:08 no to w Maurizio Ci się nie spodoba. Podają wlaśnie na papierowych talerzykach, które są na innym talerzyku trochę śmiesznie to wygląda |
| |
~Biszczu 2009-01-02 12:50:22
kolejna krótka dawka:
Toscana - duża pizza za ok. 25 zl, ale dosyć maly wybór skladników. Pizza hmmm jakby to określić ocieka sosem jakby miala się za chwilę wyk... |
| |
~Biszczu 2009-01-02 12:50:22
kolejna krótka dawka:
Toscana - duża pizza za ok. 25 zl, ale dosyć maly wybór skladników. Pizza hmmm jakby to określić ocieka sosem jakby miala się za chwilę wykrwawić. Jeżeli nie przypalą sera (co niestety im się zdarza) to nawet jest smaczna. Im większa pizza tym mniej kladników na niej tak "gęsto są ukladane". Dowóz na telefon nawet szybki bo max 40 min., ale platny od 4 pln do 6 pln
Bella Napoli - duża pizza (45 cm) to wydatek ok 26 pln no chyba, że chcemy tzw. full wypas czyli firmową to musi się szarpnąć już na 30 pln. Studenci maj 10% upustu po okazaniu legitymacji. Pizza zjadliwa, za darmo można wymieniać skladniki z tej samej "puli". Za darmo sosy do każdej pizzy. Dowóz GRATIS, ale kierowcy czasami blądzą po mieście i nie wiedzą gdzie są niektóre ulice. |
| |
~Traveler 2009-01-02 22:36:25 nie zgadzam się, Bella jest tragiczna. Toscana to nawet nie wiem, gdzie jest, za to brakło wcześniej Sycylii (Niecała, blisko campusu a). całkiem dobrze tam karmią:D dużo lepiej niż np. w Giocondzie. ... |
| |
~Traveler 2009-01-02 22:36:25 nie zgadzam się, Bella jest tragiczna. Toscana to nawet nie wiem, gdzie jest, za to brakło wcześniej Sycylii (Niecała, blisko campusu a). całkiem dobrze tam karmią:D dużo lepiej niż np. w Giocondzie. Ile jest w ogoole pizzerii w zielonce? |
| |
~Kasia 2009-01-05 14:21:53 Gdzie jest Sycylia?? Drogo tam? Ja szukam miejsca, gdzie dajądobre sosy. Dla mnie dobra pizza = dobry sosik :D |
| |
~Elektryk 2009-01-05 15:32:00 trzeba po prostu wyjść z campusu A i iść podgórną w górę. może 400-500metrów. przeciętne sosy szczerze mówiąc. najlepsze sosy są w napoli,taxi i dagrasso.ja przynajmniej najbardziej lubię tamte:P poz... |
| |
~Elektryk 2009-01-05 15:32:00 trzeba po prostu wyjść z campusu A i iść podgórną w górę. może 400-500metrów. przeciętne sosy szczerze mówiąc. najlepsze sosy są w napoli,taxi i dagrasso.ja przynajmniej najbardziej lubię tamte:P pozdrawiam |
| |
~Kamka 2009-01-05 22:32:46 Napoli zależy od dnia. czasem jest naprawdę dobra, czasem beznadziejna i spalona |
| |
~Feliks E. 2009-01-05 23:35:26 Kiedyś Roma dawała radę. A teraz może Taxi? Papa Pizza? Odradzam natomiast Wenecję, naciąłem się tam dwa razy. Napoli też zeszła lekko na psy (kiedyś rzeczywiście było lepiej). |
| |
~Dude 2009-01-06 01:18:26 Roma wraca w chwale :D znów jest dobrze :D |
| |
~Biszczu - kolejna dawka pizzy =-) 2009-01-06 09:36:17 Sycylia - moim skromnym zdaniem taka sobie. Mi osobiście nie smakowała
http://www.pizzeria-sycylia.pl/menu.html
3d - największa pizza w mieście. Niestety nie wiem jak smakuje jeszcze z niej nie ja... |
| |
~Biszczu - kolejna dawka pizzy =-) 2009-01-06 09:36:17 Sycylia - moim skromnym zdaniem taka sobie. Mi osobiście nie smakowała
http://www.pizzeria-sycylia.pl/menu.html
3d - największa pizza w mieście. Niestety nie wiem jak smakuje jeszcze z niej nie jadłem ale dobór składników jest ciekawy
http://www.restauracja3d.pl/pizza.html?PHPSESSID=457f956e23c21aa225fa364cc90adc9e
Napoli - pizza smaczna i nawet tania. Nie polecam jednak ketchupu (no chyba, że ktoś lubi czerwoną papkę z konserwantów zamiast pomidorów). Pizzeria jest mała (5-6 stolików). Jest dowóz ale płatny ok 4 zł |
| |
~Wilant Roman 2009-01-25 17:57:15 Nie chciałbym komentować jakości lokali ale zapraszam do pizzerii Maurizio! W miesiącu lutym promocja dla wszystkich którzy nie mają kasy;) wszystkie dodatki w cenie 1 zł! Pozdrawiam i jeszcze raz zap... |
| |
~Wilant Roman 2009-01-25 17:57:15 Nie chciałbym komentować jakości lokali ale zapraszam do pizzerii Maurizio! W miesiącu lutym promocja dla wszystkich którzy nie mają kasy;) wszystkie dodatki w cenie 1 zł! Pozdrawiam i jeszcze raz zapraszam! www.pizzariamaurizio.pl |
| |
~Biszczu do Wilant Roman 2009-01-26 08:40:27 wszystko pięknie ładnie ale te papierowe talerzyki..... |
| |
~Wilant Roman 2009-01-26 19:19:19 Coś za coś;) Pozdrowionka |
| |
~Grzes 2009-01-26 23:41:18 Mi osobiście bardzo smakuje pizza z CoolTpizza, jest bardzo duża i pełno an niej dodatków. Polecam. |
| |
~pochlaniacz 2009-01-28 10:36:38 dagrasso jezt oki samczen pizze i dobre sos
cean/jakosc spoko |
| |
~witek 2009-02-01 01:46:32 a ja byłem w lokalu pizzataxi (trafiłem) i faktycznie pizza
jest extra no i tanio ... |
| |
~starszy wyjadacz 2009-02-01 10:39:14 Tak, CoolTpizza jest przyzwoita, kiedyś przywieźli (co prawda około 23ej) w 15 minut po telefonie, a nie mieszkam blisko centrum. A tak w ogóle, to pijcie mleko! |
Strona: 1 - 20 ( 73), : 1 2 3 4 ... z 4 » UZetka.pl nie bierze odpowiedzialności za treść komentarzy. UZetka.pl zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy niezgodnych z netykietą.
| |
|
|