| Najlepszy wiersz tej jesieni |
| Dodano: 2009-11-30 08:18:15 przez: Karol |
 |
|
 |
W końcu jest. Udało nam się zdobyć wiersz autorstwa Mirosławy Szott, zwyciężczyni konkursu na wiersz jesienny. Przeczytajcie go i wyraźcie swoją opinię.
 | | Fot. www.sxc.hu / Fran Priestley |
teraz
jesienne wiersze przychodzą do mnie
z każdego drzewa
jakby chciały przetrwać zimę
nieraz przydepnę je końcem buta
zapiszę adres najbliższej poetki
mówiąc że pomyliły mnie niezdarnie
niewiele jeszcze twierdzą
bo silentium trwało do teraz
przychodzą do mnie jesienne wiersze
wplątują się w okulary
pytają czasem o warunki
ilość połączeń między neuronami
metry w łazience kwadratowe
podatność na infekcje
i niezadowolone zostają
Mirosława Szott
|
| |
Autor: UZetka.pl
|
|
| |
| Zobacz także: |
|
Reklama: |
|
|
 |
| |
|
|
|
| |
~anna 2009-12-02 19:51:46 szczerze mówiąc to ten wiersz jest kiepkski.myslałam ze konkurs będzie prezentował wyzszy poziom. moze to moje subiektywne odczucie estetyczne....
kto wie
tak czy owak-gratuluje zwycięst... |
| |
~anna 2009-12-02 19:51:46 szczerze mówiąc to ten wiersz jest kiepkski.myslałam ze konkurs będzie prezentował wyzszy poziom. moze to moje subiektywne odczucie estetyczne....
kto wie
tak czy owak-gratuluje zwycięstwa:) |
| |
~AniaPisze do szuflady 2010-03-12 08:18:16 Wiersz bardzo orginalny,inny w pozytywnym znaczeniu tego slowa:) |
| |
~dbająca_o_estetykę 2010-04-29 19:44:57 wiersz jest słabiuuutkiii... dawno nie czytałam tak kiepskiego utworu. to ma być najlepszy wiersz jesieni?
dziwne jest, że w poprzednim konkursie także wygrała mirosława szott.
c... |
| |
~dbająca_o_estetykę 2010-04-29 19:44:57 wiersz jest słabiuuutkiii... dawno nie czytałam tak kiepskiego utworu. to ma być najlepszy wiersz jesieni?
dziwne jest, że w poprzednim konkursie także wygrała mirosława szott.
czyżby kółko wzajemnej adoracji? |
Aby zobaczyć więcej komentarzy, przejdz do forum »
UZetka.pl nie bierze odpowiedzialności za treść komentarzy. UZetka.pl zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy niezgodnych z netykietą.
|
| |
|
|