| |
Rusza największa platforma studenckiej aktywności! |
|
rozwiń wszystkie »
Strona: 1 - 20 ( 21), : 1 2 ... z 2 » | |
Inicjatywy LCR 2012-01-24 17:42:44 Witam serdecznie,
reprezentuję Lubuskie Centrum Rozwoju, które macie okazję zobaczyć jako instytucję towarzyszącą Waszej edukacji na Uniwersytecie Zielonogórskim. Zapraszamy Was do nasz... |
| |
Inicjatywy LCR 2012-01-24 17:42:44 Witam serdecznie,
reprezentuję Lubuskie Centrum Rozwoju, które macie okazję zobaczyć jako instytucję towarzyszącą Waszej edukacji na Uniwersytecie Zielonogórskim. Zapraszamy Was do naszych inicjatyw w istniejących oraz nowych przedsięwzięciach studenckich:
WSZYSCY
* Regionalny ośrodek AIESEC - członkostwo w prestiżowej, światowej organizacji studenckiej - praktyki oraz wolontariat w Polsce i w 107 krajach
* Koło Naukowe NLP - członkostwo w niezwykle efektywnym zespole trenerskim oraz organizacyjnym - szkolenia i warsztaty od kuchni
* Stowarzyszenie Rozwoju Osobistego - członkostwo na zasadach pełnego udziału w prowadzonych i przygotowywanych projektach, także z dofinansowaniem UE
* Dział rekrutacji - angażowanie braci studenckiej do projektów LCR
STUDENCI INFORMATYKI
* Lubuska Platforma Edukacyjna - zarządzanie danymi, administracja platformy e-learningowej
STUDENCI WYDZIAŁU HUMANISTYCZNEGO
* Lubuska Platforma Edukacyjna - projektowanie i zarządzanie kursami kompetencyjnymi na platformie e-learningowej oraz w portalu edukacyjnym, redakcja artykułów
* Odmieniamy Lubuskie Szkoły - współpraca w zakresie przygotowania i prowadzenia zajęć w lubuskich szkołach. Praktyka dydaktyczna oraz z zakresu trenerskiego
STUDENCI WYDZIAŁU EKONOMII I ZARZĄDZANIA
* Współpraca w zakresie zarządzania procesami szkoleniowymi, tworzenie oferty edukacyjnej, nowoczesne projekty marketingowe, kampanie marketingowe i reklamowe
* Prowadzenie oferty szkoleń i warsztatów z zakresu projektów unijnych oraz psychologii zarządzania
Zapraszamy!
Lubuskie Centrum Rozwoju
Szczegóły: rekrutacja@lubuskiecr.pl
www.lubuskiecr.pl |
| |
~Romanek 2012-01-28 00:00:37 a co mozna robic w aiesec? to nie to co mialo byc na uz kiedys? |
| |
~AEGEE 2012-01-28 15:59:24 Chyba ktoś zapomniał o Europejskim Forum Studentów AEGEE - na UZ jest od 99ego roku i od kilku lat prężnie działa nawiązując współpracę z wieloma ośrodkami akademickimi w całej Europie. A AIESEC-u nie... |
| |
~AEGEE 2012-01-28 15:59:24 Chyba ktoś zapomniał o Europejskim Forum Studentów AEGEE - na UZ jest od 99ego roku i od kilku lat prężnie działa nawiązując współpracę z wieloma ośrodkami akademickimi w całej Europie. A AIESEC-u nie ma w ZG |
| |
~AEGEE 2012-01-28 16:16:45 Europejskie Forum Studentów AEGEE Zielona Góra - oferujemy szkolenia w zakresie PR, FR(pozyskiwanie funduszy), HR(zarządzanie zasobami ludzkimi), Zarządzanie projektem, Teambuilding, Negocjacje, Wystą... |
| |
~AEGEE 2012-01-28 16:16:45 Europejskie Forum Studentów AEGEE Zielona Góra - oferujemy szkolenia w zakresie PR, FR(pozyskiwanie funduszy), HR(zarządzanie zasobami ludzkimi), Zarządzanie projektem, Teambuilding, Negocjacje, Wystąpienia publiczne i wiele innych, szkolenia w języku Polskim i Angielskim. Do tego oferujemy SUMMER UNIVERSITY - wakacje dla członków organizacji w całej Europie za (średnio 10 Euro/dzień) w cenie jest nocleg, wyżywienie, atrakcje, zwiedzanie słynnych miejsc i niesamowite wspomnienia z niesamowitymi ludźmi. Jesteśmy w całej Europie i mamy około 15 000 członków. Co trzeba zrobić, żeby przystapić? przyjść na zebranie i opłacić składkę semestralną w wysokości 20zł :) Zapraszamy: środy 19:00 akademik Rzepicha, pokój 13. |
| |
~Lubuskie Centrum Rozwoju 2012-01-28 17:40:27 Do: Bartosz Sudorowski AEGEE
Przedstawiamy NASZĄ ofertę współpracy. To, że coś pominęliśmy to jedynie nasz słuszny zamiar, gdyż... przedstawiamy naszą ofertę.
AIESEC w Zi... |
| |
~Lubuskie Centrum Rozwoju 2012-01-28 17:40:27 Do: Bartosz Sudorowski AEGEE
Przedstawiamy NASZĄ ofertę współpracy. To, że coś pominęliśmy to jedynie nasz słuszny zamiar, gdyż... przedstawiamy naszą ofertę.
AIESEC w Zielonej Górze istnieje od października zeszłego roku. Prezydentem oddziału został Marcin Gajcy, a grupa założycielska odbyła już konferencję narodową w Sielpi Wielkiej także w zeszłym roku. Wprowadza nas i współpracuje z nami poznański oddział AIESEC.
Koło Naukowe NLP obecnie opracowuje 30 projekt w swojej historii, lecz nie wszystkie upubliczniamy. Często są to nieformalne spotkania, które kultywują sami członkowie. 31 listopada i 1 grudnia były za to Wystąpienia Publiczne a 18 stycznia warsztaty IE. Gdybyś się naprawdę interesował, wiedziałbyś.
Nie wspomnieliśmy także o NZS nie dlatego, by kogokolwiek obrazić, ale dlatego, że przedstawialiśmy naszą organizację, a nie żadną inną. Mamy do tego prawo.
Mam nadzieję Bartoszu, iż funkcja prezydenta nie polega tylko na wytykaniu fikcyjnych błędów innym.
Jakub Jóźwiak
Główny Zarządzający
LUBUSKIE CENTRUM ROZWOJU |
| |
~stydent 2012-01-28 22:45:50 @Jakub Jóżwiak, dla mnie jesteście spaleni. Atakujecie Bartosza, chociaż nie macie pewności, że to on napisał post o AEGEE i do tego jeszcze go obrażacie. WSTYD!
Poza tym forum UZetki, ... |
| |
~stydent 2012-01-28 22:45:50 @Jakub Jóżwiak, dla mnie jesteście spaleni. Atakujecie Bartosza, chociaż nie macie pewności, że to on napisał post o AEGEE i do tego jeszcze go obrażacie. WSTYD!
Poza tym forum UZetki, to nie tablica ogłoszeń. Dział ,,Ogłoszenia" jest pod forum! |
| |
~Lubuskie Centrum Rozwoju 2012-01-29 00:16:21 Dostaliśmy tę samą wiadomość na e-mail, więc wiemy, co robimy. To nie wstyd, a prosty rachunek: odpowiadamy na ataki.
A po drugie to nie ogłoszenie, tylko zaproszenie - niekomercyjnie. |
| |
~pseudoAktywność 2012-01-29 09:29:38 I w tym momencie, w moim odczuciu opadła cała dmuchana profesjonalna oferta LCR. CO MNIE OBCHODZI, że sobie maile wysyłacie? Żenada. To nie jest powód, żebyś jechał po Aegee tylko i wyłącznie, że wrzu... |
| |
~pseudoAktywność 2012-01-29 09:29:38 I w tym momencie, w moim odczuciu opadła cała dmuchana profesjonalna oferta LCR. CO MNIE OBCHODZI, że sobie maile wysyłacie? Żenada. To nie jest powód, żebyś jechał po Aegee tylko i wyłącznie, że wrzucili info o swojej organizacji! Ile by nie mówic o Aegee to faktycznie o wiele więcej angażowali się w życie studenckie niż Wy, bezinteresownie po studencku, a nie z podprogową propagandą, żeby utrwalać ludziom wykreowany wizerunek pod swoją działalność szkoleniową. Poza tym obserwuje tę sytuację od jakiegoś czasu, sam kiedyś założyłem koło naukowe i wiem, że aby mówić, że działa takowe na uczelni to trzeba mieć rejestrację w liście kół, którą daje rektor. Z tego co czytam to rozszerzanie działalności LCR, które nie jest chyba kołem tylko zewnętrzną firmą na koło NLP i Aisec, o którym nigdy nie słyszałem, żeby był oficjalnie na UZ zarejestrowany - jest po prostu wprowadzaniem ludzi w błąd! Nie wciskalibyście kitu, tylko lepiej pisali o samej działalności Koła NLP a nie robili nie wiadomo jaką reklamę. Darmową na tym portalu. |
| |
~Lubuskie Centrum Rozwoju 2012-01-29 11:21:08 1. Nikt tu nie jedzie po AEGEE. Czytać ze zrozumieniem!
2. LCR to nie firma, to organizacja, która powstała na gruncie KN NLP.
3. Jesteśmy zarejestrowani również jako Koło Naukowe od 9 l... |
| |
~Lubuskie Centrum Rozwoju 2012-01-29 11:21:08 1. Nikt tu nie jedzie po AEGEE. Czytać ze zrozumieniem!
2. LCR to nie firma, to organizacja, która powstała na gruncie KN NLP.
3. Jesteśmy zarejestrowani również jako Koło Naukowe od 9 lutego 2011.
4. To nie jest reklama, a zaproszenie do współpracy... czytać ze zrozumieniem! |
| |
~AEGEE 2012-01-29 13:40:47 Dobrze, już zakończmy w takim razie tę dyskusję... To prawda każdy ma prawo działać z tym kim chce i na forum o tym pisać...
Z mojej strony mogę tylko zaprosić wszystkich chętnych do ws... |
| |
~AEGEE 2012-01-29 13:40:47 Dobrze, już zakończmy w takim razie tę dyskusję... To prawda każdy ma prawo działać z tym kim chce i na forum o tym pisać...
Z mojej strony mogę tylko zaprosić wszystkich chętnych do współpracy przy projektach :) |
| |
~B.S. 2012-01-29 14:12:06 Jedna rzecz tylko nie daje mi spokoju.
Napisaliście na facebooku na Waszym funpage, że jesteście WIODĄCĄ ORGANIZACJĄ W REGIONIE...
yyyyyy....jak to możliwe skoro dopiero powstajecie? Nie... |
| |
~B.S. 2012-01-29 14:12:06 Jedna rzecz tylko nie daje mi spokoju.
Napisaliście na facebooku na Waszym funpage, że jesteście WIODĄCĄ ORGANIZACJĄ W REGIONIE...
yyyyyy....jak to możliwe skoro dopiero powstajecie? Nie ma co wciskać ludziom kitu, tylko projektami i pracą zarobić sobie na taką opinię, a na tę chwilę jej nie macie wśród studentów, bo Was jeszcze nawet nie znają. AIESEC jest bardzo mocną organizacją i świetnie pracującą, ale w innych miastach, u nas jak sami napisaliście powstał on niedawno.
Życzę powodzenia w projektach, otwartych głów pełnych pomysłów I SAMYCH DOBRYCH OPINII
Bartosz Sudorowski
Prezydent Europejskiego Forum Studentów AEGEE Zielona Góra |
| |
~Lubuskie Centrum Rozwoju 2012-01-29 19:53:19 Dopiero powstajemy? Skąd taka informacja? Lubuskie Centrum Rozwoju istnieje od dwóch lat. Zawiera w sobie kilka inicjatyw, w tym inicjatywy studenckie.
W ogóle nie wiem skąd ta dyskusja... |
| |
~Lubuskie Centrum Rozwoju 2012-01-29 19:53:19 Dopiero powstajemy? Skąd taka informacja? Lubuskie Centrum Rozwoju istnieje od dwóch lat. Zawiera w sobie kilka inicjatyw, w tym inicjatywy studenckie.
W ogóle nie wiem skąd ta dyskusja? Bo nie wspomnieliśmy o AEGEE? Nie wspomnieliśmy też o dżemie truskawkowym i nartach zjazdowych co nie znaczy, że nie wiemy, iż istnieją.
Jeśli chcesz nam wytykać błędy, to prosimy, rzeczowo! Jest na UZ-cie jakieś 150 organizacji i kół naukowych a tu była propozycja jednego z nich. Tyle. |
| |
~B.S. 2012-01-29 20:43:52 Skoro uważasz, że 2 lata to dużo no to jestem pełen podziwu. skoro mamy być rzeczowi, to powiedz jakie projekty i inicjatywy zrobiliście przez 2 lata, które to rzekomo świadczą o tym, że jesteście wio... |
| |
~B.S. 2012-01-29 20:43:52 Skoro uważasz, że 2 lata to dużo no to jestem pełen podziwu. skoro mamy być rzeczowi, to powiedz jakie projekty i inicjatywy zrobiliście przez 2 lata, które to rzekomo świadczą o tym, że jesteście wiodącą organizacja w regionie. To, że nie wspomnieliście o AEGEE to nie jakiś duży problem (choć nie ukrywam, że na UZ działamy najmocniej) jeśli chcesz to sprawdzić, to zapraszam do Parlamentu Studenckiego - spotkamy się z Grzesiem Gryncewiczem i pokażę Ci ile projektów rocznie robimy na podstawie sprawozdań i to projektów nie za kasę UZ, bo jak każde stowarzyszenie mamy tylko 10.000zł na rok do wykorzystania, a nasze projekty łącznie przekraczają budżety około 2 i pół raza więcej, bo tak pozyskujemy kasę od sponsorów. Chodzi mi o to, że nie można ludzi wprowadzać w błąd... pisząc na funpage np. o wiodącej organizacji. Ludzi pozyskując nie wolno oszukiwać i nabijać w butelkę, bo się zrażą. Życzę Wam jak najlepiej i jestem pewny, że jesteście w stanie dobrze się rozwinąć, ale na tę chwilę jesteście organizacją ROZWIJAJĄCA SIĘ I ZACZYNAJĄCĄ PRZYGODĘ W 3 sektorze... Co siłą rzeczy nie może wiązać się określeniami: wiodąca, najlepsza itp... SŁUŻYMY WAM POMOCĄ W KAŻDEJ CHWILI I DOŚWIADCZENIEM, KTÓRE ZBIERAMY JUŻ 13 lat. W KAŻDEJ CHWILI MOŻECIE ZWRÓCIĆ SIĘ O POMOC, A JA OSOBIŚCIE ZAGWARANTUJĘ WAM, ŻE TĘ POMOC UZYSKACIE, bo zależy nam na rozwoju działalności studentów w naszym mieście :)
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do współpracy :)
Bartosz Sudorowski |
| |
~Adrian z LCR 2012-02-03 23:07:05 Zamiast się kłócić, lepiej współpracować.
I tu fajnie, że na poście Bartosza zakończyła się ta kłótnia ;)
Każdy ma swoje racje i ich będzie bronił, więc nie ma większego sensu się kłócić... |
| |
~Adrian z LCR 2012-02-03 23:07:05 Zamiast się kłócić, lepiej współpracować.
I tu fajnie, że na poście Bartosza zakończyła się ta kłótnia ;)
Każdy ma swoje racje i ich będzie bronił, więc nie ma większego sensu się kłócić.
Co do AEGEE - to fakt, jest to obecnie największa organizacja na UZ, bez dwóch zdań - i plus dla Was za to, co robicie.
Co do LCR - to przez ostatni rok naprawdę bardzo się rozwinęło. Realizuje mnóstwo projektów (społecznie - więc nie mówmy tutaj o żadnej reklamie) i należy to uszanować.
Wiele projektów jest realizowanych bez większego rozgłosu (jak np. warsztaty w poszczególnych liceach).
Czy to się komuś podoba czy nie, to obie organizacje funkcjonowały, funkcjonują i będą funkcjonować... a czy będą podążać w tym samym kierunku, czy swoimi ścieżkami... czas pokaże ;)
Pozdrawiam |
| |
~oooo 2012-02-07 12:15:41 uważam że ta dyskusja jest na poziomie nastolatków walczących o przetrwanie....dziwi mnie tylko to ze najpierw jedziesz a potem proponujesz pomoc:P śmieszne:/ |
| |
~ja 2012-02-07 16:39:03 pierwsze słyszę o czymś takim, jak aegee zresztą pewnie nie tylko ja.
|
| |
~ja 2012-02-07 16:39:03 pierwsze słyszę o czymś takim, jak aegee zresztą pewnie nie tylko ja.
|
| |
~studentka 2012-02-07 21:02:50 to czas zacząć interesować się życiem studenckim, które wychodzi poza picie piwa i imprezowanie a daje możliwość rozwoju ;) |
| |
~@studentka 2012-02-07 22:22:21 Może jakby wisiały jakieś plakaty, czy rozpowchechniało się ulotki informujące o możliwości angażowania się w aegee (np. tak, jak w przypadku informacji o rekrutacji do nzs) to wtedy studenci dowiedzi... |
| |
~@studentka 2012-02-07 22:22:21 Może jakby wisiały jakieś plakaty, czy rozpowchechniało się ulotki informujące o możliwości angażowania się w aegee (np. tak, jak w przypadku informacji o rekrutacji do nzs) to wtedy studenci dowiedzieliby się o takiej organizacji (która de facto powinna właśnie ''wyjść'' do studentów, bo przecież to jest jej celem) i zaczęliby działać. Sory, ale komentarz typu ''chcecie działać, działajcie..., który jest gdzieś tutaj obecny na forum napewno nie trafi do wielu studentów'' |
| |
~Drewniany Tulipan 2012-02-07 23:32:32 EDL, LTC Bus Party, Letni Uniwersytet są to tylko nie które akcję Aegee. Plakaty są. Aegee akurat jest pełno i nie wiem jakim trzeba być ignorantem , żeby ich nie zauważyć. |
Strona: 1 - 20 ( 21), : 1 2 ... z 2 » UZetka.pl nie bierze odpowiedzialności za treść komentarzy. UZetka.pl zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy niezgodnych z netykietą.
| |
|
|