| |
Warunki i standart życia w akademiku |
|
rozwiń wszystkie »
Strona: 1 - 11 ( 11), : 1 ... z 1 | |
Jolka 2012-02-01 12:27:11 Cześć, chciałam sprawdzić co wy myślicie na ten temat. Czy tylko ja mam dziwne odczucia? Wypowiedzcie się co myślicie o życiu w akademiku, czystości, bezpieczeństwie oraz zarządzaniu.
Ja miesz... |
| |
Jolka 2012-02-01 12:27:11 Cześć, chciałam sprawdzić co wy myślicie na ten temat. Czy tylko ja mam dziwne odczucia? Wypowiedzcie się co myślicie o życiu w akademiku, czystości, bezpieczeństwie oraz zarządzaniu.
Ja mieszkam w Ziemowicie. Absolutny brak reakcji i kontroli nad czymkolwiek. Moja koleżanka mieszka w Piaście.. od rana nie mają wody.. chyba nie zasługiwali na kartkę z informacją dzień wcześńiej(odcięto wodę z powodu remontu, który na pewno był planowany) Może uda nam się coś zmienić. W kupie siła. Podyskutujmy. Pozdrawiam |
| |
~Koza 2012-02-01 13:11:26 Przecież był artykuł na Uzetce o tym jakoś dwa dni temu. Proponuję poczytać PSUZ: Akademiki priorytetem. Przewodniczący mówił też o planowanym spotkaniu w sprawie Akademików. |
| |
~Jolka 2012-02-01 13:22:48 Czytałam. Ja lubię życie w akademiku.Nie przeszkadza mi muzyka i imprezy. W akademikach mieszkają fajni ludzie. Problem tkwi w naszej bezradności. Portierzy nie sprawdzają dokumentów. Do akademików mo... |
| |
~Jolka 2012-02-01 13:22:48 Czytałam. Ja lubię życie w akademiku.Nie przeszkadza mi muzyka i imprezy. W akademikach mieszkają fajni ludzie. Problem tkwi w naszej bezradności. Portierzy nie sprawdzają dokumentów. Do akademików może wejść każdy kto chce. Zdarzają się imprezy, na które niektórzy mieszkańcy akademika zapraszają ludzi, którzy dewastują, zachowują się agresywnie i bardzo wulgarnie. Do mojego pokoju nie raz wchodzili jacyś pijani("z osiedla") faceci, z którymi miałyśmy problem. Portierzy są bezradni. W awaryjnych sytuacjach nie wiedzą jak się zachować? Jeden człowiek nie jest w stanie zapanować nad grupą pijanych agresywnych "gości". Dlaczego nie wzywają policji, w momencie kiedy mieszkańcy akademików muszą znosić przykre sytuacje. Dlaczego nagminnie zdarza się że do południa nie ma gdzie się załatwić, ani jak skorzystać z łazienki(bo jest brudna albo zniszczona), a panie sprzątaczki pracują 3 godziny w ciągu dnia. Dlaczego nikt nie chce zająć się naszymi problemami? Wystarczy, że podejmiemy kilka prostych kroków. Portierzy powinni wiedzieć jak się zachowywać w pewnych sytuacjach. Wspólnymi siłami może poprawimy jakoś naszego życia w akademiku:) |
| |
~jolanta 2012-02-01 15:34:20 Jaki z tego morał? Trzeba stancje sobie wynająć, a nie grzyby zbierać w kiblu akademika:) Nie oszukujmy się....i tak nic z tym się nie da zrobić. Takie życie...idąc do akademca mieszkać, dobrowolnie g... |
| |
~jolanta 2012-02-01 15:34:20 Jaki z tego morał? Trzeba stancje sobie wynająć, a nie grzyby zbierać w kiblu akademika:) Nie oszukujmy się....i tak nic z tym się nie da zrobić. Takie życie...idąc do akademca mieszkać, dobrowolnie godzicie się na takie warunki. |
| |
~Jolka 2012-02-01 16:08:24 Na warunki świadomie się godzę;) Chodzi o inne uciążliwości. No i akademik jest dużo tańszy niż stancja.. (płacę ok 200zł) |
| |
~do Jolki i jolanty 2012-02-01 22:50:42 Jak się chce włożyć trochę więcej trudu, niż 5 minut narzekania na forum, to da się zrobić. Trzeba napisać na papierze i podpisać imieniem i nazwiskiem konkretne postulaty adresowane do Administracji ... |
| |
~do Jolki i jolanty 2012-02-01 22:50:42 Jak się chce włożyć trochę więcej trudu, niż 5 minut narzekania na forum, to da się zrobić. Trzeba napisać na papierze i podpisać imieniem i nazwiskiem konkretne postulaty adresowane do Administracji Domów Studenckich i Kanclerza, któremu ta administracja podlega. Pisma te należy koniecznie wysłać również do wiadomości Parlamentu Studenckiego UZ, Rektora, Prorektora ds. studenckich. W anonimowych ankietach oceniacie wykładowców, których opłaca państwo. Dlaczego nie miałybyście oceniać pracowników uczelni odpowiedzialanych za akademiki? Na ich pensje idą Wasze opłaty za akademiki. Akademik nie musi być szkołą przetrwania albo zakładem penitencjarnym. Akademik powinien być domem dla studentów, bo taka jest jego nazwa. Nie piszcie jednak, że chodzi o "warunki i standarT", napiszcie raczej, że chodzi o standarD życia w domach studenckich. |
| |
~zal 2012-02-02 00:05:51 ktos juz wczesniej zwrocil uwage, ale nie moge sie oprzec by to napisac, ze wiekszy standard by sie przydal, ale umyslowy. |
| |
~daro-vip 2012-02-02 03:52:36 warunki są całkiem fajne |
| |
~Marek 2012-02-02 14:12:05 Dziewczyna może nie wie jak pisze się standard.. ale ma sporo racji.. Do mojego akademika co jakiś czas przychodzą takie "typy", że lepiej nie wychodzić z pokoju, a o tym co się słyszy przez... |
| |
~Marek 2012-02-02 14:12:05 Dziewczyna może nie wie jak pisze się standard.. ale ma sporo racji.. Do mojego akademika co jakiś czas przychodzą takie "typy", że lepiej nie wychodzić z pokoju, a o tym co się słyszy przez całą noc i w jakim stanie zastaje się akademik następnego dnia to lepiej nie mówić.. Nie wierzę, że wam się to podoba.. Pomieszkajcie sobie w Piaście albo w Ziemowicie..
Argument "nie podoba się to idź na stancję".. to nie argument..
Sam sobie czasem nie radzę z ludźmi, którzy przychodząc do akademika ingerują w mój tryb życia.
Nie narzekam na brak snu.. sam lubię się czasem napić i poimprezować. Ale do akademików może wejść każdy z ulicy.
Nie ma takich akademików w innych miastach w Polsce. To że w akademiku jest niski standard nie powinno oznaczać pozwolenia na dewastację, które niewątpliwie daje teraz nasza administracja.
Nie chcę się wymądrzać bo zaraz będę czytał na forum komentarze, które prowokują do głupiej paplaniny.
P.S1Mi też nie podoba się ten system!!!
P.S2 Jolka rozumiem Twoje uczucia ale naucz się jak się pisze "standard", bo jak widzisz nikt tutaj nie traktuje Cie poważnie.
P.S3 Koza.. nie wiem kim jesteś, podejrzewam że dziennikarką, ale nie odsyłaj ludzi do artykułów, w których nic nie ma. Słuchałem również rozmowę z przewodniczącym, w którego moc specjalnie nie wierzę bo jeśli nie zbierze się grupa mieszkańców silnie zaangażowanych, a nie zbierze się bo mieszkam tu i wiem gdzie wszyscy to mają.
PS.. W związku z tym, że widzę jak wszystkim zależy pieprzę was, pieprzę słońce, pieprzę księżyc i pieprzę siebie.
Całuję hej |
| |
~Krystian 2012-02-02 14:21:48 Marek, chetnie Cie poznam. Idzmy na to spotkanie na auli razem! |
| |
~siet 2012-02-02 18:15:11 Godzina 18,13. Dzięki naszej interwencji po ponad 11 godzinach mamy w części akademika wodę. Nawet nie ma co komentować....
|
Strona: 1 - 11 ( 11), : 1 ... z 1 UZetka.pl nie bierze odpowiedzialności za treść komentarzy. UZetka.pl zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy niezgodnych z netykietą.
| |
|
|