| |
Zielonogórskie Perspektywy, debata |
|
rozwiń wszystkie »
Zobacz galerie: Zielonogórskie Perspektywy, debataStrona: 1 - 15 ( 15), : 1 ... z 1 | |
~kb 2010-05-20 00:31:50 poważnie tak jakoś ;) |
| |
~Damian Hajduk 2010-05-20 06:47:43 No a jak miało być?
Na wesoło?
Temat jest dość poważny. |
| |
~ela 2010-05-20 10:19:12 no jak młodzi ludzie, to powinno być mniej powaznie. Nie że śmiesznie, ale po prostu swobodniej :D |
| |
~Damian Hajduk 2010-05-20 13:05:36 :)
Myślę, że wolny fotel czwartego prelegenta z napisem
"Wyjechał z Zielonej Góry" poszedł w tym kierunku.
Ale być może niedostatecznie.
Chętnie pójdę na ... |
| |
~Damian Hajduk 2010-05-20 13:05:36 :)
Myślę, że wolny fotel czwartego prelegenta z napisem
"Wyjechał z Zielonej Góry" poszedł w tym kierunku.
Ale być może niedostatecznie.
Chętnie pójdę na debatę zorganizowaną przez Panią, Pani Elu, która oby bardziej trafiła w gusty młodych ludzi w sensie swobody, nie tracąc na meritum.
To kiedy można się spodziewać? |
| |
~ozzy 2010-05-20 15:26:51 mam wrazenie, że Damian się niepotrzebnie unosi, kiedy widzi się młodych ludzi na co dzień są radośni i uśmiechnięci a tu na zdjęciach wyszli bardzo poważnie i to chyba o to chodziło...nikt nie neguje... |
| |
~ozzy 2010-05-20 15:26:51 mam wrazenie, że Damian się niepotrzebnie unosi, kiedy widzi się młodych ludzi na co dzień są radośni i uśmiechnięci a tu na zdjęciach wyszli bardzo poważnie i to chyba o to chodziło...nikt nie neguje tego, że temat był bardzo poważny i potrzebny.
Żeby trafić do młodych trzeba dużej pozytywnej energii a niestety pogadanki niewiele wnoszą do życia oprócz przyjemnego czasu spędzonego na rozmowie... |
| |
~hmmmm 2010-05-20 15:31:34 to na jaki temat robimy debatę? |
| |
~suzi 2010-05-20 18:44:46 pomijam już fakt, że po zdjęciach widać, że młodych ludzi było niewiele...
trochę nie widzę w tym wszystkim sensu - takie debatowanie dla samej idei debatowania... |
| |
~Damian Hajduk 2010-05-20 19:00:58 @ ozzy -> Proszę nie odbierać tego jako "unosiny" :)
Chciałem po prostu zaproponować,by sprawy szły w takim kierunku, żeby to studenci zorganizowali i zaprosili mnie / nas ... |
| |
~Damian Hajduk 2010-05-20 19:00:58 @ ozzy -> Proszę nie odbierać tego jako "unosiny" :)
Chciałem po prostu zaproponować,by sprawy szły w takim kierunku, żeby to studenci zorganizowali i zaprosili mnie / nas na debatę - a nie odwrotnie - jak by nie było na temat zjawiska związanego bardzo bezpośrednio ze środowiskiem studenckim. Tyle.
Debaty Zielonogórskich Perspektyw są w istocie poważne
i poruszają dość poważne tematy.
A młode twarze zawsze wplatają w przestrzeń sali nr 2 A-29 miły powiew pozytywnej energii.
Sam chętnie widziałbym tego powiewu jak najwięcej.
---
@ hmmmm ->
Czekamy na ciekawe propozycje i zaproszenia.
Myślę, że można skorzystać z kontaktu via GG9696
i adresu portal/at/uzetka.pl (wpisując w temacie "debata") |
| |
~do DH 2010-05-28 20:57:56 A niby czemu studenci mieliby robić takie debaty-tratataty z "wplataniem w przestrzeń", "powiewami pozytywnej enrergii", "nie tracące nic na meritum"? Nie mają nic prosts... |
| |
~do DH 2010-05-28 20:57:56 A niby czemu studenci mieliby robić takie debaty-tratataty z "wplataniem w przestrzeń", "powiewami pozytywnej enrergii", "nie tracące nic na meritum"? Nie mają nic prostszego, przyjemniejszego lub bardziej pożytecznego do roboty? |
| |
~riposta do wpisu wyżej 2010-05-28 23:56:11 Pewnie, bo uniwersytet jest kontynuacją liceum, zajęcia, koło, sprawozdanie, dydaktyka i nic więcej; i do domu, ZERO płaszczyzny INTELEKTUALNEJ. Uniwersytet i studenci w nim studiujacy powinni kreować... |
| |
~riposta do wpisu wyżej 2010-05-28 23:56:11 Pewnie, bo uniwersytet jest kontynuacją liceum, zajęcia, koło, sprawozdanie, dydaktyka i nic więcej; i do domu, ZERO płaszczyzny INTELEKTUALNEJ. Uniwersytet i studenci w nim studiujacy powinni kreować dyskusje w wielu tematach. A niestety w szeroko pojetym życiu poza zajęciami uczestniczy niewielka grupa osób, chcąca wnieść inicjatywę. Szkoda. |
| |
~do riposty 2010-05-29 19:59:39 A może studenci nie kupują "płaszczyzny INTELEKTUALNEJ" (płaski intelekt?). Zamiast "kreowania dyskusji w wielu tematach", wolą pogadać o d.... Marynie, a zamiast "wnieść inic... |
| |
~do riposty 2010-05-29 19:59:39 A może studenci nie kupują "płaszczyzny INTELEKTUALNEJ" (płaski intelekt?). Zamiast "kreowania dyskusji w wielu tematach", wolą pogadać o d.... Marynie, a zamiast "wnieść inicjatywę" wolą wnieść do akademika skrzynkę piwa. Może nie przepadają za żonglowaniem słowami bez konkretnego znaczenia ... |
| |
~Damian Hajduk 2010-05-30 00:22:20 Ludzie są różni.
Niektórzy mają po prostu wyższe aspiracje niż skrzynki piwa. A inni aspiracji takich nie mają.
Podobnie - jedni coś tworzą i dają z siebie więcej, bo mają aspiracje. A i... |
| |
~Damian Hajduk 2010-05-30 00:22:20 Ludzie są różni.
Niektórzy mają po prostu wyższe aspiracje niż skrzynki piwa. A inni aspiracji takich nie mają.
Podobnie - jedni coś tworzą i dają z siebie więcej, bo mają aspiracje. A inni takich aspiracji nie mają. |
| |
~student 2010-05-30 12:29:27 mamy na pewno wyższe aspiracje niż skrzynka piwa...ale zwykłe pogadanki nawet na istotny temat niewiele wnoszą do życia, potrzebna jest inicjatywa, która niesie za sobą konkretne działania... |
| |
~Damian Hajduk 2010-05-30 15:59:03 To już coś:) Teraz chodzi o te konkrety.
Debaty niekoniecznie, ale za to chętnie byśmy wyszli z następującymi inicjatywami:
a)
b)
c)
d)
... |
| |
~Damian Hajduk 2010-08-15 20:54:04 3 miesiące i aż tyle propozycji, WOW!
Jestem pod wrażeniem.
---
A już się obawiałem, że aspiracje większości mają wymiar skrzynki piwa wnoszonego do akademika. Wymiar gatunkowy. |
Strona: 1 - 15 ( 15), : 1 ... z 1 UZetka.pl nie bierze odpowiedzialności za treść komentarzy. UZetka.pl zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy niezgodnych z netykietą.
| |
|
|